Да забравим за скъпите трикове за дълголетие - един от най-добрите

...
Да забравим за скъпите трикове за дълголетие - един от най-добрите
Коментари Харесай

Повече сън през уикенда - как ни помага да живеем по-дълго и да избегнем сърдечни заболявания

Да забравим за скъпите трикове за дългоденствие - един от най-хубавите способи за попречване на заболявания и удължение на живота не ни коства нищо.
 От какъв брой сън се нуждаят кучетата
От какъв брой сън се нуждаят кучетата

И кои са признаците, че кучето ни не спи добре

Трупат се от ден на ден доказателства, че натискането на бутона за отсрочване на алармата е отлично за нашето здраве. И в случай че ни е мъчно да го направим през работната седмица, наваксването на почивните дни може да ни помогне, допуска науката.

Според ново проучване, показано на конгреса на Европейското сдружение по кардиология на 1 септември 2024 година, хората, които са спали през уикендите, с цел да наваксат пропуснатата отмора, са с 20% по-малко застрашени от развиване на сърдечни болести спрямо връстниците си, които са останали без сън.
 Снимка 681086

Констатациите се основават на данни от към 14 години от повече от 90 000 поданици на Обединеното кралство, оценени от екип учени от Националния център за сърдечно-съдови болести в Пекин.

Изследванията също така демонстрират, че качествената отмора е ключова освен за поддържането на положително сърдечно здраве, за дълъг живот, по-добро физическо положение и даже ни оказва помощ да следваме по-здравословна диета.
 32-годишният сън на Каролина Олсон
32-годишният сън на Каролина Олсон

Една мистериозна история от Швеция

Когато натовареният график ни пречи да спим повече, положителната вест е, че качеството може да има също толкоз или дори по-важно значение от количеството.
 Снимка 681085

Постоянният сън или стремежът да си лягаме едновременно може да ни помогне да извлечем повече от часовете си сън. Уловката е, че постоянният график за сън значи да се опитваме да се придържаме към рутина даже през уикендите, написа.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР